Antena 3 CNN Be EU BE EU. Tensiune maximă înainte de Summit-ul de la Sibiu

BE EU. Tensiune maximă înainte de Summit-ul de la Sibiu

BE EU. Tensiune maximă înainte de Summit-ul de la Sibiu
08 Mai 2019   •   13:22

Liderii Europei încep să vină de astăzi în Sibiu, la summit-ul care ar putea aduce decizii istorice. Potrivit Forbes, mai multe state membre vor încerca să introducă pe ordinea de zi subiectul schimbărilor climatice. 

Tot la Sibiu e astăzi şi mare şedinţă de partid. Klaus Iohannis va participa la şedinţa PNL. Aglomeraţie mare, aşadar, şi măsuri de securitate pe măsură. 

Sabina Iosub, realizator emisiunea Be EU- „E o discuție pe mai multe planuri aici, la Sibiu. Vorbim despre o întâlnire a liderilor UE în care se va discuta agenda pe 2019-2024, adică exact care sunt prioritățile Uniunii, felul în care ar trebui să-și întărească forțele UE post-Brexit. La Sibiu nu se vor lua decizii, ci va fi semnată o declarație, Declarația de la Sibiu, așa e și numită. E o declarație în 10 puncte în care se reafirmă încrederea în UE, respectul reciproc al statelor, ideea de a merge pe o voce unitară și de a se susține reciproc statele membre. Asta e partea europeană. Sunt 27 de șefi de state. Vor avea acea întâlnire, vor avea și un dejun de lucru, vor face și fotografia de famile, va fi un spectacol pe cinste din punct de vedere european”.  

„Putem să vorbim despre modul în care se poziționează Klaus Iohannis. Era clar că acest Summit va fi un eveniment foarte important pentru președinte”, a spus Robert Kiss, reporter Antena 3. 

×
Subiecte în articol: tensiune Sibiu summit Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close