Antena 3 CNN Be EU Bistrița, printre orașele finaliste la "Premiile europene ale orașului verde"

Bistrița, printre orașele finaliste la "Premiile europene ale orașului verde"

Bistrița se numără printre orașele finaliste pentru "premiile europene ale orașului verde", a anunțat Comisia Europeană. Premiul recompensează eforturile locale de îmbunătățire a mediului.

Bistrița, printre orașele finaliste la "Premiile europene ale orașului verde"
Sursa foto: Facebook | Primăria Bistrița
de Ioana Mircea    |    23 Iul 2022   •   09:04

Comisia Europeană a anunțat orașele finaliste pentru "premiile europene ale orașului verde", iar Bistrița se numără printre ele.

Premiile "Capitala europeană verde" și "Green Leaf" recunosc eforturile pentru a îmbunătăți mediul de viață al locuitorilor lor, pe care le depun orașele mari și mici.

Capitalele finalistele pentru "Capitala europeană verde 2024" sunt orașele Valencia, din Spania, și Cagliari, din Italia.

În plus, trei orașe au fost preselectate ca finaliste pentru premiul "Green Leaf 2024" (Frunză Verde Europeană 2024), care recunoaște eforturile durabile ale orașelor mici (între 20.000 și 99.999 de locuitori): Elsinore (Danemarca), Velenje (Slovenia) și Bistrița (România).

Premiul "Capitala verde" recunoaște și recompensează eforturile locale de îmbunătățire a mediului și, prin urmare, a economiei și a calității vieții a orașelor cu peste 100.000 de locuitori.

Pentru obținerea acestuia, câștigătorul trebuie să fie deschizător de drumuri în ceea ce privește un stil de viață urban ecologic.

"Orașele se află în centrul luptei noastre împotriva crizelor legate de climă, poluare și biodiversitate.

Este vorba despre combaterea poluării aerului, promovarea mobilității curate, reducerea consumului de energie în clădiri, ecologizarea spațiilor urbane și abordarea complet diferită a gestionării deșeurilor.

Îi arătați Europei calea de urmat și vă situați pe primele locuri în privința eforturilor depuse pentru a efectua schimbările sistemice și pe termen lung la care seface apelîn cadrul Pactului verde european", a declarat Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius.

Orașele finaliste au fost alese pe baza a 12 indicatori de mediu.

Câștigătorii acestei competiții vor fi anunțați pe 27 octombrie 2022, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor din "Capitala verde" a acestui an, Grenoble.

×
Subiecte în articol: Bistriţa Comisia Europeana
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close