Antena 3 CNN Be EU Bușoi: Trebuie găsite soluții la problema infecțiilor intraspitalicești

Bușoi: Trebuie găsite soluții la problema infecțiilor intraspitalicești

Bușoi: Trebuie găsite soluții la problema infecțiilor intraspitalicești
Sursa foto: foto: captura Antena 3
04 Mai 2019   •   11:19

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a afirmat, sâmbătă, că trebuie găsite soluții la problema infecțiilor intraspitalicești, care afectează nu doar România, ci și alte țări din Uniunea Europeană.

"E mare păcat că sănătatea și educația nu au mai multe competențe la nivel european, deși majoritatea cetățenilor europeni simt că Uniunea Europeană ar trebui să facă mai mult. Cel puțin în domeniul sănătății, în fiecare eurobarometru, dorința de a fi mai mare implicare la nivelul UE e foarte clară.

Cred că digitalizarea și interconectarea între diverse sisteme de e-health din Uniunea Europeană vor fi foarte discutate și va trebui să găsim soluții la acest lucru. Infecțiile intraspitalicești, rezistența antimicrobiană afectează toate țările UE și nu pot fi decât soluții comune.

Pentru că pe de o parte trebuie să punem laolaltă resursele pentru a găsi noi metode, pe de altă parte trebuie găndit un alt sistem de rambursare și de încurajare a investițiilor în inovare, mai ales în domeniul unor noi antibiotice care să fie eficiente la acest superbacterii", a spus Cristian Bușoi, în emisiunea Be EU, moderată de Sabina Iosub.

 

×
Subiecte în articol: Cristian Busoi be EU
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close