Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană achiziționează 1,8 milioane de doze de vaccin Pfizer

Comisia Europeană achiziționează 1,8 milioane de doze de vaccin Pfizer

Comisia Europeană urmează să încheie un nou acord, pentru achiziționarea a 1,8 milioane de doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer. Acestea vor fi livrate începând din acest an și până în 2023.

Comisia Europeană achiziționează 1,8 milioane de doze de vaccin Pfizer
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    23 Apr 2021   •   17:36

Anunțul vine de la Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Dozele de vaccin achiziționate în baza noului contract vor fi suficiente pentru imunizarea unui număr de 450 de milioane de persoane, în următorii doi ani.

"Contractul îl vom încheia în zilele următoare. El va asigura dozele necesare pentru injecții de consolidare care să sporească imunitatea", a spus Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

Anunțul a fost făcut în timpul unei vizite la fabrica Pfizer, din orașul belgian Puurs. Președintele Comisiei Europene a precizat că obiectivul UE este de a imuniza 70% din populația adultă, până la finalul verii.

Uniunea Europeană a contractat 600 de milioane de doze de ser anti-COVID de la Pfizer, prin două contracte separate.

UE mizează pe vaccinurile cu ARN mesager

Uniunea /europeană are în vedere achiziționarea și mizarea pe vaccinuri ARN mesager, în locul celor de la AstraZeneca sau Johnson & Johnson, bazate pe tehnologia clasică.

Astfel, Comisia Europeană intenționează să nu mai încheie contracte cu compania AstraZeneca, mai ales după ce compania a diminuat livrările, ca urmare a unor probleme de producție.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close