Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană a semnat cel de-al treilea contract cu Pfizer, pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin

Comisia Europeană a semnat cel de-al treilea contract cu Pfizer, pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin

Comisia Europeană a anunțat semnarea celui de-al treilea contract cu Pfizer-BioNTech, pentru achiziționarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID.

Comisia Europeană a semnat cel de-al treilea contract cu Pfizer, pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin
Sursa foto: Gettyimages
de Maria Zărnescu    |    20 Mai 2021   •   12:51

Prin intermediul acestui contract se rezervă încă 1,8 miliarde de doze de vaccin în beneficiul tuturor statelor membre ale UE, în perioada cuprinsă între sfârșitul anului 2021 și 2023. El va permite achiziționarea a 900 de milioane de doze de vaccin actual și de vaccin adaptat la variante, cu opțiunea de a achiziționa alte 900 de milioane de doze.

Contractul prevede ca producția de vaccinuri să se efectueze în UE și ca elementele componente esențiale să provină din UE. În plus, el prevede că, încă de la începutul disponibilității vaccinurilor în 2022, livrarea lor în UE este garantată. Datorită cooperării, derulate în condiții bune, cu întreprinderile în temeiul contractelor actuale și a unor măsuri instituite, livrarea dozelor în timp util este asigurată.

Ursula von der Leyen: "Este o veste bună pentru lupta noastră pe termen lung"

"Odată cu semnătura noastră, noul contract este acum în vigoare, ceea ce este o veste bună pentru lupta noastră pe termen lung în vederea protejării cetățenilor europeni împotriva virusului și a variantelor sale! Producția și livrarea în UE a până la 1,8 miliarde de doze sunt garantate.

Contractele potențiale cu alți producători vor urma același model, în beneficiul tuturor", a explicat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Stella Kyriakides: "Trebuie să fim cu un pas înaintea virusului"

"Trebuie să fim cu un pas înaintea virusului. Aceasta înseamnă să avem acces la vaccinuri adaptate pentru a ne proteja împotriva amenințării pe care o reprezintă variantele, pentru a potența vaccinurile cu scopul de a prelungi imunitatea, precum și pentru a ne proteja populația tânără.

Ne concentrăm în mod prioritar asupra tehnologiilor care și-au dovedit valoarea, cum ar fi vaccinurile pe bază de mARN, dar ne menținem opțiunile deschise.

Ultimele luni au demonstrat în mod clar necesitatea de a avea acces la o gamă largă de vaccinuri și de tehnologii diverse, precum și la parteneri fiabili. Pe măsură ce ritmul vaccinării crește în fiecare zi, iar activitatea vizând obținerea unor mijloace terapeutice eficace se intensifică, putem privi în viitor cu mai mult optimism și cu mai multă încredere", spune Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close