Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutor de 1,7 miliarde de lei pentru companiile românești afectate de pandemie

Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutor de 1,7 miliarde de lei pentru companiile românești afectate de pandemie

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 358 de milioane euro sau 1,77 miliarde lei pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) afectate de pandemia de coronavirus și de măsurile restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea COVID-19.

Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutor de 1,7 miliarde de lei pentru companiile românești afectate de pandemie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2021   •   16:34

Se preconizează că de pe urma acestei scheme de ajutor vor beneficia aproximativ 4.000 de societăți.

Ajutorul va veni sub forma unor subvenții directe pentru investiții în activități productive, până la o sumă maximă de 1 milion euro (4,93milioane lei) per beneficiar.

Schema va fi deschisă IMM-urilor care își desfășoară activitatea în sectoarele afectate în mod deosebit de epidemia de coronavirus.

Este vorba de industria prelucrătoare, construcțiile, comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, transportul și depozitarea.

Pentru a fi eligibile, societățile trebuie să fi fost înființate în România până la 31 decembrie 2018 și trebuie să fi înregistrat profituri din exploatare pe parcursul anului 2019.

Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar, care impun ca ajutorul să nu depășească  1,8 milioane euro per beneficiar și să se acorde până la data de 31 decembrie 2021.

Executivul Uniunii a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE (Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene) și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar, se precizează în informarea de pe site-ul Comisiei Europene.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close