Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană vrea să verifice dacă investiția Microsoft în OpenAI respectă regulile de concurență

Comisia Europeană vrea să verifice dacă investiția Microsoft în OpenAI respectă regulile de concurență

Investiția Microsoft în OpenAI, compania care a lansat ChatGPT, va fi verificată de Comisia Europeană, care vrea să afle dacă au fost respectate regulile de concurență.

Comisia Europeană vrea să verifice dacă investiția Microsoft în OpenAI respectă regulile de concurență
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2024   •   21:30

CE va analiza și unele dintre acordurile încheiate de marile companii de pe piața digitală cu dezvoltatorii și furnizorii de inteligență artificială generativă, precum și impactul pe care aceste parteneriate îl au asupra dinamicii pieței.

Astfel, Comisia a trimis marți două cereri de contribuții privind concurența în lumile virtuale și inteligența artificială generativă AI și a trimis cereri de informații mai multor mari actori digitali, notează Economedia.

11 martie 2024 este data până la care părțile interesate sunt invitate să își prezinte răspunsurile la cererile de contribuții.

În al doilea trimestru al acestui an, Comisia ar putea organiza un atelier al cărui obiectiv va fi să reunească toate perspectivele diferite care reies din contribuțiile companiilor.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close