Antena 3 CNN Be EU Companiile aeriene românești afectate de pandemie, sprijinite de Comisia Europeană cu 1,15 milioane de euro

Companiile aeriene românești afectate de pandemie, sprijinite de Comisia Europeană cu 1,15 milioane de euro

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 1,15 milioane de euro pentru sprijinirea companiilor aeriene afectate de pandemie care încep sau reiau efectuarea de curse regulate de pe/către Aeroportul Transilvania Târgu Mureș.

Companiile aeriene românești afectate de pandemie, sprijinite de Comisia Europeană cu 1,15 milioane de euro
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    07 Iul 2021   •   15:53

Fiecare companie va putea beneficia de maximum 600.000 de euro în cadrul schemei, aprobată în Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Banii vor fi acordați până la data de 31 decembrie 2021.

Valoarea ajutorului pentru fiecare companie se va calcula pe baza unui punctaj individual derivat din anumiți factori de evaluare, precum numărul de zboruri pe săptămână.

Scopul schemei este atenuarea deficitului brusc de lichidități cu care se confruntă beneficiarii din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar, a transmis Comisia Europeană printr-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana companii aeriene
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close