Antena 3 CNN Be EU Conferința ONU privind schimbările climatice - COP26. Ce ar însemna limitarea încălzirii globale

Conferința ONU privind schimbările climatice - COP26. Ce ar însemna limitarea încălzirii globale

Între 1 și 12 noiembrie are loc Conferința ONU privind schimbările climatice - COP26. În cadrul întâlnirii care are loc la Glasgow, în Regatul Unit, Comisia Europeană vrea să impulsioneze toate părțile să își îndeplinească angajamentele asumate în cadrul Acordului de la Paris.

Conferința ONU privind schimbările climatice - COP26. Ce ar însemna limitarea încălzirii globale
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2021   •   00:08

Dar să vedem ce ar însemna limitarea încălzirii globale. Media temperaturilor globale a crescut semnificativ de la Revoluția Industrială încoace, iar ultimul deceniu (2009-2018) a fost cel mai cald deceniu de când se înregistrează temperaturile. Dintre cei mai calzi 18 ani, 17 s-au înregistrat din 2000 până în prezent.

Conform serviciului Copernicus privind schimbările climatice, anul 2020 a fost, de asemenea, cel mai cald an înregistrat în Europa.

Majoritatea probelor arată că acest lucru este cauzat de creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră produse de activitatea umană. Temperatura globală medie este astăzi cu 0,91-0,96°C mai mare decât la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Oamenii de știință consideră că o creștere de 2°C față de nivelul preindustrializat va fi periculoasă și va avea efecte catastrofale asupra climei și mediului. De aceea, comunitatea internațională este de acord că încălzirea globală trebuie să rămână cu mult sub o creștere de 2°C.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close