Antena 3 CNN Be EU Corina Creţu: "România are absorbție 150 de milioane, din 80 de miliarde euro bani europeni"

Corina Creţu: "România are absorbție 150 de milioane, din 80 de miliarde euro bani europeni"

În timp ce guvernul se îndatorează la dobânzi tot mai mari, în țară au intrat deja 6,5 ​​miliarde de euro - prefinanțare și prima tranșă din PNRR, sume care zac însă nefolosite. 

Corina Creţu: "România are absorbție 150 de milioane, din 80 de miliarde euro bani europeni"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    18 Mar 2023   •   10:04

Doar o parte nesemnificativă din acești bani a fost utilizată pentru implementarea caselor electronice de marcat.

Nici în Bulgaria lucrurile nu stau mai bine, spun reprezentanții acestei țări în Parlamentul European.

"Deci avem 29,2 din PNRR, avem 28 de miliarde fonduri structurale şi de coeziune - cele de care m-am ocupat eu ca şi comisar, 19 miliarde din politică agricolă comună și aceste două miliarde, fonduri pentru o tranziție justă. 

Și absorbție 150 de milioane, din 80 de miliarde. Din banii din 2021-2027, niciun euro, iar din PNRR 150 de milioane pe casele de marcat electronice", a spus Corina Creţu, europarlamentar S&D, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Situaţia nu este mai bună nici la vecinii din Bulgaria, după cum spun oficialii de acolo.

"Nu este aşa cum aş vrea să fie. Bulgaria absoarbe doar 1% din totalul banilor alocaţi ţării mele, adică circa 42 de milioane din şapte miliarde de euro. E mare păcat.

Instabilitatea politică și lanţul de alegeri din ţara mea duc la aceste mari întârzieri, ceea ce, după părerea mea, va face ca aproape jumătate din această sumă să riscăm să revină în bugetul european şi să nu fie atrasă, ceea ce este păcat.

Sper ca măcar România să se descurce mai bine, pentru că avem legături foarte puternice", a precizat Andrey Novakov, membru al Parlamentului European, la Be EU.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close