Antena 3 CNN Be EU Cristian Bușoi, despre prioritățile Parlamentului European: "România are mize foarte mari"

Cristian Bușoi, despre prioritățile Parlamentului European: "România are mize foarte mari"

Europarlamentarul Cristian Bușoi a vorbit, în emisiunea Be EU, despre prioritățile Parlamentului European, dar și despre mizele României.

Cristian Bușoi, despre prioritățile Parlamentului European: "România are mize foarte mari"
Sursa foto: facebook / cristian bușoi
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2023   •   16:28

Mâine, în Parlamentul European, Ursula von der Leyen va transmite un mesaj important, iar europarlamentarul Cristian Bușoi a vorbit, în emisiunea Be EU, despre principalele aspectele care ar putea fi discutate, dar și despre țintele României.

"Avem o mare miză legată de Planul de Redresare și Reziliență, avem nevoie de susținerea președintei Comisiei Europene, pentru a putea să mai ajustăm anumite aspecte asumate în program.

Facem demersuri și încercăm să convingem Comisia Europeană să fie puțin mai flexibilă în ceea ce privește deficitul bugetar.

Trebuie să facem o reformă a pensiilor, dar aici trebuie să existe o înțelegere aprofundată a Comisiei Europene despre realitățile constituționale și legale.

Prioritățile Parlamentului European

Europarlamentarul Cristian Butoi, președintele comisiei ITRE este în direct la Be EU

Posted by Be EU on Tuesday, 12 September 2023

Nu este de ajuns să fie o voință politică în Parlament, în coaliția de guvernare, ci este nevoie ca anumite prevederi constituționale să fie respectate.

Mă aștept să aibă un mesaj foarte clar despre continuarea strategiei REPowerEU și despre renunțarea la importurile de gaze dinspre Rusia.

Și aici România are mize foarte mari. O bună parte din cei 30 de miliarde din PNRR sunt pentru proiecte de mediu și energie și apoi avem peste 10 miliarde de euro din fondul de modernizare, unde trebuie să găsim înțelegere pentru niște proiecte strategice.

Cel mai concret exemplu este legat de proiectele TransGas, pentru conectarea României cu vestul Uniunii Europene, mai ales că avem proiectul din Marea Neagră, care poate oferi securitate energetică nu doar României, ci și întregii regiuni din centrul și estul Europei", a spus Cristian Bușoi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: be EU Cristian Busoi
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close