Antena 3 CNN Be EU Cristian Bușoi: "În acestă perioadă, sursa de energie din cărbune trebuie folosită la maxim în România" 

Cristian Bușoi: "În acestă perioadă, sursa de energie din cărbune trebuie folosită la maxim în România" 

Într-un interviu acordat în emisiunea Be EU de la Antena 3 CNN, Cristian Bușoi a declarat că este "un suporter puternic ca la nivel european să creștem producția internă de gaz".

Cristian Bușoi: "În acestă perioadă, sursa de energie din cărbune trebuie folosită la maxim în România" 
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    03 Dec 2022   •   11:28

"Entuziasmul că vom renunța complet la cărbune, la gaz și mergem doar către resurse regenerabile, se dovedește că este dificil de implementat și că totul trebuie bine gândit, într-un echilibru. În 2050 evident că nu vom mai avea deloc cărbune", a declarat Cristian Bușoi.

"Panâ ajungem acolo, trebuie să depășim o perioadă de tranziție și o criză la care nu ne așteptam și în care dacă am fi investit mai mult în gazul natural, dacă ne-am fi redus producția internă, dacă unele țări europene nu s-ar fi făcut atât de dependente de gazul rusesc, n-am fi fost în situația dramatică în care suntem astăzi", a mai adăugat acesta.

Cristian Bușoi, spune că iarna aceasta nu vor fi probleme atât de mari pentru ca încă 14% din necesar vine din Rusia și o bună parte din gazul pe care îl avem stocat în depozite este la capacitate de 90%. 

Marea problemă va fi în iarna 2023, atunci când rezervele nu vor mai fi disponibile.

Pentru problema de anul viitor, Comisia Europeană a propus un regulament de a scurta timpii de aprobare pentru proiectele privind energia regenerabilă.

"Pentru proiectele mici, pentru cei ce doresc să-și pună panouri solare, trebuie să nu mai fie nicio barieră birocratică și niciun fel de autorizație", a menționat Cristian Bușoi.

"Cred că în acestă perioadă, sursa de energie din cărbune trebuie folosita la maxim în România", a declarat Cristian Bușoi.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close