Antena 3 CNN Be EU Cum schimbă UE tot ce se întâmplă în piața digitală. Rene Repasi: ”Aplicarea legilor este cel mai important lucru”

Cum schimbă UE tot ce se întâmplă în piața digitală. Rene Repasi: ”Aplicarea legilor este cel mai important lucru”

La nivelul Uniunii Europene se fac schimbări importante pe piața digitală. Rene Repasi, membru al Parlamentului European, a explicat care sunt aceste schimbări și despre ce este vorba în noua legislație implementată în această piață.

Cum schimbă UE tot ce se întâmplă în piața digitală. Rene Repasi: ”Aplicarea legilor este cel mai important lucru”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    30 Iul 2022   •   11:09

”Situația în care suntem este aceea în care unele piețe digitale avem piețe digitale care nu funcționează cum ar trebui. Avem așa numiții ”gatekeepers”, mari companii tech, pe care le știm cu toții - Facebook, Amazon și alții, care controlează accesul la piețe. Ei domină acele piețe și fac regulile pentru acele piețe.

Este o situație care nu poate fi acceptată și am vrut să o schimbăm. Instrumentele pe care le avem la ora actuală nu funcționează. Ei nu respectă legea concurenței, iar protecția datelor nu este aplicată așa cum trebuie. Am vrut să schimbăm asta.

Piețele digitale pot face asta. În primul rând, ceva ce trebuie menționat este obligația de interoperabilitate pe care o vom introduce, ceea ce înseamnă că poți să ai un cont când vine vorba de serviciul de messenger, oricare ar fi acela, dar să poți comunica și pe WhatsApp cu oamenii, fără să fii pe Whatsapp”, a explicat Rene Repasi, membru al Parlamentului European.

Întregul interviul cu Rene Repasi poate fi vizionat în videoclipul de mai jos:

×
Subiecte în articol: be EU Rene Repasi digital
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close