Antena 3 CNN Be EU Dragoş Pîslaru: "Datele din portofelul electronic sunt în siguranţă în telefonul utilizatorului. Nu pleacă nimeni cu ele"

Dragoş Pîslaru: "Datele din portofelul electronic sunt în siguranţă în telefonul utilizatorului. Nu pleacă nimeni cu ele"

Președintele Comisiei pentru Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European, Dragoş Pîslaru, a asigurat sâmbătă, la Antena 3 CNN, că datele din portofelul electronic sunt în siguranţă, iar acest card va valida şi informaţiile din bazele naţionale. 

Dragoş Pîslaru: "Datele din portofelul electronic sunt în siguranţă în telefonul utilizatorului. Nu pleacă nimeni cu ele"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    07 Oct 2023   •   11:19

"Mai toate procesele legislative recente din Uniunea Europeană merg pe ideea de baze de date care nu sunt strânse într-un singur loc. Cu alte cuvinte, toţi cei care au statutul de muncitor pe piaţa europeană vor avea datele la ei pe telefon.

Ele nu se stochează într-o bază de date care să poată să fie vulnerabilă şi să plece cineva cu aceste date. 

Acestea sunt noile tehnologii care îţi permit ca tu să ştii datele tale şi să dai acces doar la cine vrei tu, informaţiile fiind şi într-un format uşor de citit.

Nu se pune problema ca toate datele să fie centralizate într-o bază de date europeană, acest lucru este exclus.

Mi se pare o chestiune foarte deşteaptă şi care îţi va permite o simplificare majoră a documentaţiei necesare pentru angajare", a explicat Dragoş Pîslaru, președintele Comisiei pentru Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Dosarul securităţii sociale este blocat în discuţii de patru ani.

×
Subiecte în articol: be EU dragos pislaru portofel electronic
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close