Antena 3 CNN Be EU Dragoş Tudorache (Renew), despre regulile AI: "Inclusiv Statele Unite sunt prinse acum pe un picior greșit"

Dragoş Tudorache (Renew), despre regulile AI: "Inclusiv Statele Unite sunt prinse acum pe un picior greșit"

Uniunea Europeană este prima entitate politică majoră care încearcă să reglementeze inteligența artificială. 

de Georgiana Adam    |    10 Iun 2023   •   10:43

Comisia pentru piața internă și comisia pentru libertăți civile au adoptat recent un proiect de mandat de negociere privind primele reguli din istorie pentru inteligența artificială. 

Acestea vor să se asigure că sistemele de inteligență artificială sunt supravegheate de oameni, sunt sigure, transparente și nediscriminatorii. 

Demersul este pe cât de necesar, pe atât de complicat. 

"Se dovedește că am avut noi, aici, în Parlamentul European, aş îndrăzni să spun viziunea de a anticipa importanța acestui dosar al inteligenței artificiale și importanța de a veni cu reguli, tocmai pentru a fi pregătiți pentru acest moment. 

Și vedem cum multe alte jurisdicții în jurul nostru, inclusiv Statele Unite, sunt acum prinse chiar pe un picior greșit, pentru că societatea cere o reacție.

Societatea așteaptă un nivel minim de protecție împotriva riscurilor pe care această tehnologie le ridică, iar noi, cei care suntem plătiți să gândim, să pregătim, să reglementăm pentru interesul societății, trebuie să fim capabili să aducem un astfel de răspuns", a spus Dragoş Tudorache, europarlamentar Renew, sâmbătă la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close