Antena 3 CNN Be EU ”Dreptul de a fi uitat”, o inițiativă europeană: ”Nu poți fi stigmatizat pentru că ai trecut prin cancer după atâția ani!”

”Dreptul de a fi uitat”, o inițiativă europeană: ”Nu poți fi stigmatizat pentru că ai trecut prin cancer după atâția ani!”

Bolnavii de cancer ori cei care s-au vindecat de această boală încă sunt discriminați, motiv pentru care Uniunea Europeană s-a hotărât să implementeze inițiativa ”Dreptul de a fi uitat”.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2023   •   13:18

”Datorită progresului științei și medicinei, avem foarte mulți oameni care supraviețuiesc cancerului. Dar ceea ce observăm este că încă există discriminare.

De exemplu, dacă cineva a avut cancer, este posibil să nu poată avea acces la servicii financiare, posibil pentru tot restul vieții. Un împrumut. Și asigurări. Acest lucru este inacceptabil.

Nu poți fi stigmatizat pentru că ai trecut prin cancer după atâția ani!”, a declarat Stella Kyriakides, comisar european pentru Sănătate.

Așa a luat naștere inițiativa ”Dreptul de a fi uitat”, implementată pentru prima dată la nivel european.

Aceasta ”se ocupă de discriminarea cu care se confruntă supraviețuitorii de cancer în ceea ce privește accesul la serviciile financiare. Șapte state membre au legiferat deja această inițiativă.

Iar în 2024 vom veni cu un cod de bune practici, astfel încât acest lucru să fie rezolvat și o persoană care a supraviețuit cancerului să aibă drepturi egale cu oricine altcineva în ceea ce privește accesul la serviciile financiare.

Deci putem face multe pentru a îmbunătăți calitatea vieții pentru cei care au avut cancer. Și în ceea ce privește angajarea lor”, mai spune Kyriakides.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close