Este oficial. Dispar tarifele de roaming în UE

25 Apr 2017   •   16:45
Este oficial. Dispar tarifele de roaming în UE

Ultima cerinţă pentru eliminarea taxelor de roaming începând cu data de 15 iunie a fost îndeplinită marţi, odată cu adoptarea de către Consiliul European a actului juridic care limitează cât de mult pot percepe reciproc operatorii pentru a permite serviciile de roaming în întreaga Europă, informează DPA. 

Statele membre au aprobat acordul care permite consumatorilor să telefoneze, să trimită SMS-uri şi să folosească date pe mobil la acelaşi cost ca în ţara lor atunci când călătoresc în alt stat membru al UE. 

"Atunci când europenii vor pleca în vacanţă în vara acestui an, vor putea să păstreze legătura şi să utilizeze Internetul la fel ca şi în ţara lor", a declarat ministrul maltez pentru economia digitală, Emmanuel Mallia. 

Roaming-ul fără suprataxe, aşa-numitul "roaming la preţuri naţionale", este pentru cei care trăiesc în Europa şi care călătoresc în alte ţări ale UE pentru muncă sau în scopuri recreative. De asemenea, acesta va fi introdus în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia la scurt timp după data de 15 iunie. 

Operatorii de comunicaţii mobile din România consideră că intrarea în vigoare, din 15 iunie 2017, a noului Regulament european privind roamingul va conduce la o scădere a veniturilor acestora, dar cel mai important va fi ca bătălia să se ducă pe inovaţie, nu pe tarife. 

Sursă: Agerpres
x close