Antena 3 CNN Be EU Europa caută încă soluţii pentru valul de migranţi. Câți dintre ei au ajuns în România

Europa caută încă soluţii pentru valul de migranţi. Câți dintre ei au ajuns în România

Europa caută încă soluţii pentru valul de migranţi. Câți dintre ei au ajuns în România
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
de S.T.    |    08 Iun 2017   •   14:40

Mii de oameni sunt blocaţi în tabere la marginea Europei, în timp ce majoritatea statelor membre refuză să preia cotele de refugiaţi impuse la Bruxelles. Comisia Europeană şi Parlamentul European discută despre nevoia de a obliga ţările să suporte în mod egal povara imigranţilor. Mai mult de un milion de imigranţi şi refugiaţi au intrat în Uniunea Europeană începând cu 2015.

Valul de imigranţi a distrus capacitatea Uniunii Europene de a reacţiona solidar şi a arătat că modul în care sunt organizate şi funcţionează instituiţiile uniunii nu face faţă unor crize majore. Parlamentari europeni, activişti care lucrează cu refugiaţi, jurnalişti şi comisarul european pentru migraţie, au căzut de acord, la Bruxelles, că actualul sistem de azil al Uniunii Europene nu mai funcţionează.

Este nevoie de o schimbare radicală, pentru că în fiecare zi mor oameni în taberele de refugiaţi.

Dintre cei 160.000 de refugiaţi a căror redistribuire între statele Uniunii Europene a fost decisă la Consiliul European pentru Justiţie şi Afaceri Interne în 2016 au fost relocaţi până în prezent numai 3.822, adică 2,4%. Doar 139 dintre aceştia au ajuns în România.

×
Subiecte în articol: azil solutii migranti
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close