Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Victor Negrescu, despre cum vor fi cheltuiţi banii europeni în 2023

Europarlamentarul Victor Negrescu, despre cum vor fi cheltuiţi banii europeni în 2023

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a vorbit, într-un Live pe pagina de Facebook Be EU cu Sabina Iosub, despre bugetul Uniunii Europene şi unde se vor duce banii europeni anul viitor.

Europarlamentarul Victor Negrescu, despre cum vor fi cheltuiţi banii europeni în 2023
Sursa foto: Antena 3
de Sabina Iosub    |    06 Apr 2022   •   14:25

"Setăm agenda europeană şi arătăm unde se vor duce banii europeni anul viitor, într-un context dificil. Avem această perioadă de după pandemie, avem războiul din Ucraina şi este important să setăm priorităţile noastre făcând pe mai departe ceea ce ne-am propus să facem la nivel european.

Practic, acesta a fost aportul meu principal. Am căutat să direcţionez bugetul european într-o zonă în care banii europeni protejează cetăţenii. Şi am reuşit acolo să introduc în aceste direcţii importante pe care Parlamentul European şi le-a fixat sprijin financiar pentru zona de energie, şi vedem aici criza preţurilor în zona de energie, sprijin financiar pentru zona agricolă, şi vedem aici efectele inflaţiei şi creşterea preţurilor la produsele alimentare, măsuri compensatorii pentru statele afectate de războiul din Ucraina.

Avem o serie de politici sociale şi pentru tineri, şi pentru seniori. Avem crearea unei unităţi medicale europene, care ar urma să asiste statele în contextul situaţiei de urgenţă. Avem sprijin suplimentar pentru zona de ajutor umanitar. Avem, practic, finanţarea priorităţilor sistemice pe zona de educaţie, de sănătate, de mediu, de digital.

Am încercat să arătăm că nu putem să tratăm lucrurile la fel cum le tratam până acum şi să împingem statele membre, în mod special statele care contribuie mai mult, să înţeleagă că trebuie să vină cu un apor suplimentar la bugetul european pentru că, astăzi, bugetul european, aşa cum arată el, este unul foarte mic.

De exemplu, bugetul european anual este acelaşi pe care îl are Austria într-un an. Austria este un stat mic, e adevărat dezvoltat, însă priorităţile şi aşteptările noastre la nivel european sunt mult mai mari decât pot fi asigurare de un buget atât de mic cum este cel al Austriei", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

In direct din Strasbourg

Victor Negrescu explica in direct la Be Eu bugetul Uniunii Europene.

Publicată de Be EU pe Marţi, 5 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: victor negrescu be EU
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close