Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Karl Nehammer nu mai are de ce să se agațe ca să discrimineze românii și să-i umilească la cozi prin vămi"

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Karl Nehammer nu mai are de ce să se agațe ca să discrimineze românii și să-i umilească la cozi prin vămi"

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a anunţat, astăzi, într-o postare pe Facebook, după ce Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind revizuirea legislației legate de solicitanții de azil și de migranți, că Austria "a pierdut şi ultima bucăţică din pretextul pe care l-a folosit ca să se opună intrări României în Schengen".

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Karl Nehammer nu mai are de ce să se agațe ca să discrimineze românii și să-i umilească la cozi prin vămi"
Sursa foto: Facebook | Vlad Gheorghe
de Georgiana Adam    |    20 Dec 2023   •   12:06

"Breaking news! Austria a pierdut și ultima bucățică din pretextul pe care l-a folosit ca să se opună intrării României în Schengen! Uniunea Europeană ARE un acord asupra migrației, tocmai s-au încheiat negocierile. Nehammer NU mai are de ce să se agațe ca să discrimineze românii și să-i umilească la cozi prin vămi. Hai să vedem dacă garnitura de mare performanță turistică Iohannis, Ciolacu, Ciucă și prietenii reușesc să apere interesele României și să impună pe plan european respectul pe care îl merită românii din țară și din diaspora.

Noul Pact privind migrația și azilul a fost propus inițial în toamna lui 2020, dar din cauza opoziției unor țări care folosesc aproape exclusiv șantajul politic precum Ungaria și Austria nu s-a putut ajunge la un acord. Se pare că a ieșit fum alb după negocierile începute lunea asta, chiar de Ziua Internaţională a Migranţilor și UE va putea adopta noile prevederi înainte de alegerile europene din 2024, așa cum era în plan.

Citeşte şi: Uniunea Europeană anunță un acord privind revizuirea legislației legate de migranți

Din informațiile de acum, acordul păstrează regula actuală conform căreia statul membru prin care intră un solicitant de azil în UE este responsabil de acesta - cu mici modificări aduse sistemului de până acum. Scopul este să ajutăm ţările mediteraneene precum Italia și Grecia, unde ajung cei mai mulți migranți în spiritul solidarității europene și a respectării drepturilor fundamentale. Pe scurt, obiectivul este ca tragedii în care bebeluși sau copii mor înecați la malurile Europei să nu mai existe - adică să avem un Pact pentru migrație care să ne permită să fim Oameni în timp ce protejăm siguranța și drepturile cetățenilor europeni", a scris europarlamentarul Vlad Gheorghe în postarea de pe Facebook.

Breaking news! Austria a pierdut și ultima bucățică din pretextul pe care l-a folosit ca să se opună intrării României...

Publicată de Vlad Gheorghe pe Miercuri, 20 decembrie 2023

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close