Antena 3 CNN Be EU Noi măsuri europene pentru a stopa fenomenul violenţei domestice

Noi măsuri europene pentru a stopa fenomenul violenţei domestice

Noi măsuri europene pentru a stopa fenomenul violenţei domestice. "Încercăm să atenuăm şi să eliminăm acest fenomen", a spus europarlamentarul Rovana Plumb, sâmbătă, la "Be EU cu Sabina Iosub".

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2023   •   10:50

Rovana Plumb, europarlamentar român,  şi Evelyn Regner din Austria au vorbit sâmbătă, la emisiunea "Be EU cu Sabina Iosub", despre fenomenul violenţei domestice.

Violenţa domestică a explodat ca urmare a crizei COVID, susţine europarlamentarul român.

Încercăm să eliminăm acest fenomen care este total antisocial, total antidemocratic și cu impact pe economie deopotrivă, a spus Rovana Plumb la Antena 3 CNN.

Potrivit ei, e important să fie identificate cauzele care conduc la discriminare.

"La nivel european, atunci când vorbim de drepturile femeii, întotdeauna grupul nostru politic a acționat în consecință pentru că, pentru noi, egalitatea de gen este o valoare de bază a Uniunii Europene. Ori pentru consolidarea proiectului european promovarea egalității de gen este crucială, mai ales în această perioadă(...).

Vrem să cerem Comisiei Europene să lansăm o cartă a drepturilor femeii și a egalității de gen. Dar pentru aceasta este important să fie identificate cauzele care conduc încă în societate la discriminare și care trebuie să combată stereotipurile astfel încât să avem o societate solidă în care egalitatea de gen să fie în centrul tuturor politicilor, atât la nivel european cât și la nivel național", a mai spus Rovana Plumb, adăugând că prin această cartă europarlamentarii se vor angaja să fie respectate drepturile femeilor.

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre violența domestică: "Doar anul trecut, aproape 40.000 de femei au fost agresate"

Şi Evelyn Regner din Austria a vorbit la "Be EU" despre fenomenul violenţei domestice. O Europă puternică respectă drepturile femeilor, spune ea.

"Ca social-democraţi, noi creăm o cartă a femeilor, care se concentrează pe realităţile secolului 21, deci este o imagine modernă a drepturilor femeii(...). Pentru a trăi o viaţă bună, o femeie trebuie să fie independentă financiar, pentru a putea face ce vrea.

Următorul aspect major este să ducă o viaţă fără violenţă, să nu resimtă oprimarea, să nu i se încalce drepturile prin hărţuire sexuală, prin violenţă, prin violenţă cibernetică. Acesta este un pilon important.

Un altul este legat de drepturile şi sănătatea reproducerii. Aceasta presupune accesul la diferite medicamente, ceea ce-i trebuie unei femei pentru ea însăşi", a opinat Regner.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close