Antena 3 CNN Be EU Gheorghe Falcă: Banii europeni trebuie folosiţi după reguli şi condiţii clare

Gheorghe Falcă: Banii europeni trebuie folosiţi după reguli şi condiţii clare

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a vorbit sâmbătă, la "Be EU cu Sabina Iosub", despre folosirea banilor de la Uniunea Europeană. "Noi primim foarte mult în comparație cu cât dăm, în toate domeniile", a precizat el.

Gheorghe Falcă: Banii europeni trebuie folosiţi după reguli şi condiţii clare
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Sep 2023   •   10:06

"Nu e vorba că ni se pun niște condiții ci trebuie să folosim banii cu niște reguli. Nu doar noi românii, toată lumea trebuie să folosească banii cu niște reguli", a spus europarlamentarul referitor la folosirea banilor europeni.

"Puțin sunt mai complicate regulile decât regulile noastre de acasă, pentru că banii europeni trebuie să fie bine supravegheați și trebuie să avem încredere în ceea ce înseamnă verificarea acestor bani europeni de către instituțiile europene și atunci cetățenii trebuie să fie siguri că ei vor fi folosiți așa cum trebuie.

Ceea ce este important este că noi primim foarte mult în comparație cu cât dăm, în toate domeniile. Plecând de la agricultură până la ceea ce înseamnă dezvoltarea urbană.

În acest moment, Europa are o creștere economică în primul trimestru de 0,2%, o creștere mică. Chiar Germania este în recesiune. Se așteaptă efectiv implementarea programelor naționale de redresare şi reziliență din toate țările, pentru a reuși să depășim această criză care este generată de pandemie, de război și se speră că în 2024 vom avea deja o creștere care să ne permită să estimăm ritmul de creștere economică pentru următorii ani", a mai spus el la Antena 3 CNN.

Gheorghe Falcă: Dacă ai bani în buget, ai linişte socială

"Atât România cât și celelalte țări sunt în faza în care au finalizat studiile, au semnat contractele, licitează constructori și atunci ne bazăm ca în toamnă sau anul viitor, în 2024, să vedem foarte multe șantiere în toate Europa", a adăugat Falcă.

Potrivit lui Gheorghe Falcă, aceste șantiere pot să ne aducă o dezvoltare economică și, evident, bani în buget.


 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close