Antena 3 CNN Be EU Cine este jandarmul român care ocupă o funcție cheie în Consiliului Europei

Cine este jandarmul român care ocupă o funcție cheie în Consiliului Europei

Maiorul Dincă Adrian, reprezentantul Jandarmeriei Române, a fost ales președinte și va conduce Comitetul pentru siguranță și securitate al Convenției Consiliului Europei, pentru o perioadă de 2 ani.

Cine este jandarmul român care ocupă o funcție cheie în Consiliului Europei
Sursa foto: Jandarmeria Română
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2021   •   16:34

Acest comitet propune legislația, verifică aplicarea ei și coordonează acțiunile celor 47 de state membre ale Consiliului Europei în ceea ce privește combaterea discriminării, rasismului, violenței, promovarea echității și fairplay-ului cu prilejul partidelor de fotbal și a altor evenimente sportive.

Alegerea colegului nostru, cu majoritate de voturi, pentru un mandat de 2 ani, în funcția de președinte al Comitetului, reflectă nivelul de expertiză și recunoașterea în plan internațional a faptului că Jandarmeria Română continuă să fie un lider european inovator în ceea ce privește siguranța cu prilejul manifestărilor sportive.

În calitate de președinte al acestui for european, reprezentantul Jandarmeriei Române va conduce activitatea comitetului, urmând să prezideze reuniunile acestuia și să reprezinte instituția în relațiile cu partenerii externi

Amintim faptul că, din anul 2015 și până în prezent, maiorul Dincă Adrian deține și funcția de vicepreședinte al European Think-Tank, un grup de lucru european al experților în domeniul asigurării ordinii publice la evenimente sportive. 

Delegația României în cadrul Comitetului are în componență și reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului și ai Federației Române de Fotbal, instituții alături de care Jandarmeria Română își desfășoară activitatea și are strânse colaborări.   

Consiliul Europei este entitatea care a emis Convenția Consiliului Europei referitoare la o abordare integrată a siguranței, securității și serviciilor la partidele de fotbal și alte evenimente sportive (T-S4), care a fost deschisă pentru semnături la data de 3 iulie 2016. România a semnat Convenția la data de 29.11.2016 și a ratificat-o în anul 2018. 

Comitetului pentru siguranță și securitate al Convenției Consiliului Europei este forul responsabil pentru monitorizarea aplicării tratatului menționat și pentru interpretarea prevederilor acestuia.

×
Subiecte în articol: jandarm roman consiliul europei
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close