Antena 3 CNN Be EU Nicolae Ştefănuţă: "Bugetul Uniunii Europene este gândit așa încât să ajute pe cei mai săraci"

Nicolae Ştefănuţă: "Bugetul Uniunii Europene este gândit așa încât să ajute pe cei mai săraci"

Anul acesta este foarte important ca bugetul Uniunii Europene să răspundă la ceea ce spun oamenii, declară europarlamentarul Nicolae Ștefănuță (Renew Europe), la emisiunea "Be EU cu Sabina Iosub".

Nicolae Ştefănuţă: "Bugetul Uniunii Europene este gândit așa încât să ajute pe cei mai săraci"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Noi 2022   •   11:09

"Oamenii spun că prețul energiei este ridicat, că nu au cu ce plăti facturile la gaz, că se tem pentru economie și că avem și un război la graniță. Deci, bugetul Uniunii Europene răspunde în mare la aceste întrebări", a declarat Ștefănuță la Antena 3 CNN.

"Suntem cu toții în bătălia asta împreună și noi mai dăm niște răspunsuri punctuale. De exemplu, ajutor pentru întreprinderi mici și mijlocii, exact în partea asta de plată a energiei. Ne gândim și la tineri, ne gândim și la studenți, am mărit acolo contribuțiile. Bineînțeles, ne gândim și la războiul din Ucraina și ne mai gândim și la vecini, că noi o ducem rău, dar moldovenii, frații noștri, o duc foarte rău. Guvernul Maiei Sandu este în pericol iarna aceasta să nu poate plăti facturile, să aibă o revoltă populară, pentru că oamenii sunt strânși cu menghina", a adăugat europarlamentarul român.

Nicolae Ştefănuţă, despre banii de la UE: Riscurile intervin atunci când nu ne facem temele destul de repede

"Bugetul Uniunii Europene este gândit așa încât să ajute pe cei mai săraci(...). Eu sunt responsabili de bugetul pentru anul viitor pentru toată Uniunea Europeană.

De unde intervin riscurile? Riscurile intervin atunci când nu ne facem temele destul de repede, când nu pregătim programele operaționale să se lanseze. Și trece timpul și banii se pierd", a explicat europarlamentarul.

Citiţi şi: Europarlamentarul Fabienne Keller, despre bugetul UE pentru anii ce vin: "Construim pe avantajele pe care le are fiecare ţară"

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close