Antena 3 CNN Be EU Un nou val de migranți ar putea lua cu asalt Europa | Foametea îi împinge pe oameni către ţările din UE

Un nou val de migranți ar putea lua cu asalt Europa | Foametea îi împinge pe oameni către ţările din UE

Un nou val de migranți ar putea lua cu asalt granițele Europei. Avertismentul a fost lansat de comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Un nou val de migranți ar putea lua cu asalt Europa | Foametea îi împinge pe oameni către ţările din UE
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Flavio Gasperini
de Ioana Mircea    |    12 Iul 2022   •   14:53

Un val de migranţi împinşi de foametea cauzată şi de războiul din Ucraina ar putea să ia cu asalt ţările din Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană se pregăteşte intens pentru o posibilă criză la frontierele sale.

"Ne pregătim pentru un posibil val de sosiri de refugiaţi din cauza insecurităţii alimentare, agravată de războiul din Ucraina" a declarat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Recent, 23 de marocani au murit, iar alți zeci au fost răniţi după ce migranţii au forţat frontiera pentru a intra în Spania.

"Dacă România intră în spațiul Schengen, atunci vom avea probleme fiindcă lumea va veni în primul rând pe aici, încercând apoi să ajungă către vestul Europei. Dacă deocamdată nu intrăm în spațiul Schengen, fluxurile migratorii vor încerca să evite România.

Pe lângă problemele noastre interne, vom avea și probleme de migrație, asta dacă nu cumva se merge pe vechea idee, aceea prin care Turcia are grijă de acești migranți.

Șitți bine că Uniunea Europeană plătește câteva miliarde de euro pentru ca Turcia să țină 4.000.000 de oameni în taberele de refugiați", a declarat pentru Antena 3, jurnalistul DC News, Bogdan Chirieac.

×
Subiecte în articol: migranti migranti europa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close