Antena 3 CNN Be EU Parlamentul European își schimbă regulamentul

Parlamentul European își schimbă regulamentul

Parlamentul European își schimbă regulamentul
31 Ian 2019   •   11:02

Europarlamentarii votează astăzi pentru modificarea regulamentului Parlamentului European, modificări ce țin de conduita parlamentarilor.

Sabina Iosub a vorbit la ”Be EU” despre aceste schimbări.

Iată principalele reguli ce vor fi adoptate:

Deputații respectă demnitatea Parlamentului și nu aduc prejudicii reputației sale.

Deputații nu perturbă ordinea în sala de ședințe și se abțin de la orice comportament necorespunzător.

Deputații nu afișează pancarte.

În cadrul dezbaterilor parlamentare din sala de ședințe, deputații nu folosesc un limbaj ofensator.

La evaluarea caracterului jignitor sau nu al limbajului folosit de către un deputat în cadrul unei dezbateri parlamentare ar trebui să se ia în considerare, printre altele, intențiile identificabile ale vorbitorului, percepția declarației de către public, măsura în care aceasta afectează demnitatea și reputația Parlamentului, precum și libertatea de exprimare a deputatului în cauză.

De exemplu, limbajul defăimător, discursurile de incitare la ură și incitarea la discriminare, în special din orice motiv menționat la articolul 21 din Carta drepturilor fundamentale, ar constitui, în mod normal, cazuri de „limbaj ofensator" în sensul prezentului articol.

Președintele poate hotărî întreruperea transmisiei în direct a ședinței Președintele poate decide să elimine din înregistrarea audiovizuală a lucrărilor acele părți din discursul unui deputat

La aprecierea comportamentelor manifestate, se ia în considerare caracterul excepțional, recurent sau permanent, precum și gradul de gravitate al acestora. De asemenea, se ține seama, dacă este cazul, de posibilele prejudicii aduse demnității și reputației Parlamentului.

Deputații ar trebui să publice online toate reuniunile programate cu reprezentanții grupurilor de interese care intră sub incidența Registrului de transparență.

Modificările intră în vigoare în prima zi a următoarei perioade de sesiune sau la deschiderea primei perioade de sesiune care urmează următoarelor alegeri pentru Parlamentul European, programate în 2019.

×
Subiecte în articol: regulament
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close