Antena 3 CNN Be EU Paşaportul COVID-19. Ursula von der Leyen: O precondiţie pentru redeschiderea graniţelor este vaccinarea | VIDEO

Paşaportul COVID-19. Ursula von der Leyen: O precondiţie pentru redeschiderea graniţelor este vaccinarea | VIDEO

Oficialii de la Bruxelles lansează propunerea certificatului verde de vaccinare, un document tip pentru toate statele membre, care să permită libera circulaţie a persoanelor imunizate în faţa infecţiei cu SARS-CoV-2.

Paşaportul COVID-19. Ursula von der Leyen: O precondiţie pentru redeschiderea graniţelor este vaccinarea | VIDEO
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   14:12

"Vrem să ajutăm statele membre să reinstituie libertatea de mişcare, într-un mod responsabil şi în care putem să avem încredere.

Am adoptat o comunicare comună către o redeschidere graduală a graniţelor, ce subliniază punctele importante pe care trebuie să le avem în vedere, măsurile pe care trebuie să le luăm de la stare, tratamente şi vaccinuri.

Aceste puncte au scopul de a ne ajuta la redeshciderea graniţelor, dar o precondiţie pentru redeschiderea graniţelor este vaccinarea. De aceea doresc să vă ofer câteva informaţii în legătură cu eforturile noastre de vaccinare.

Suntem cu două săptămâni îniante de finalul primului trimestru de la începutul vaccinării în UE. Aşa cum era de aşteptat, debutul a fost dificil, dar am făcut progrese", a declarat preşeidntele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Bruxelles.

Certificatul verde de vaccinare, o opţiune a Uniunii Europene

Comisarul european Adina Vălean a vorbit la Antena 3 despre certificatul verde de vaccinare, un document ce va fi tip la nivel european, pe care autorităţile din fiecare ţară îl vor putea emite atât pe hârtie cât şi în format electronic.

"Autorităţile desemnate de fiecare stat membru vor emite aceste certificate, care vor conţine aceleaşi informaţii. El este practic bazat pe informaţii colectate într-o bază de date naţioanle. El va putea fi emis atât în format digital, cât şi în format tiparit, va avea cod de bare, iar la nivel european se va dezvolta o soluţie tehică ca bază de date, ca cei de la frontieră să poată verifica cu rapiditate dacă datele sunt reale şi corect", a declarat Adina Vălean, pentru Antena 3.

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close