Antena 3 CNN Be EU Pescuitul recreativ, mai bine monitorizat. Cadec: „E o activitate extrem de importantă, care generează o economie”

Pescuitul recreativ, mai bine monitorizat. Cadec: „E o activitate extrem de importantă, care generează o economie”

Pescuitul recreativ, mai bine monitorizat. Cadec: „E o activitate extrem de importantă, care generează o economie”
18 Aug 2018   •   10:21

Pescuitul recreativ din zonele maritime va fi mai bine reglementat și monitorizat la nivelul Uniunii Europene după ce Comisia Parlamentară pentru pescuit a adoptat un nou raport.

În documente, europarlamentarii subliniază faptul că, deși este o importanță economică și de mediu a pescuitului recreativ, sunt factori care trebuie luați în considerare atunci când se pregătesc viitoare reglementări.

Parlamentul european identifică una dintre problemele pe care sectorul pescuitului recreativ le are. Datele disponibile și colectarea de date sunt deficitare sau nu sunt disponibile deloc în anumite cazuri, iar fără aceste date nu se poate estima exact impactul pe care pescuitul recreativ îl are. 

„Pescuitul de plăcere, în Europa, e o activitate extrem de importantă. Aceasta se desfășoară în Canalul Mânecii, în Atlantic, în Marea Nordului, în Marea Baltică, dar și în Marea Neagră și în Mediterană. Este o activitate care generează o economie. Deci este important să facem un raport în legătură cu aceasta”, a spus Alain Cadec. 

×
Subiecte în articol: raport Comisia Parlamentara
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close