Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană propune prelungirea suspendării reglementărilor bugetare la nivelul UE

Comisia Europeană propune prelungirea suspendării reglementărilor bugetare la nivelul UE

Reglementările privind disciplina bugetară la nivelul Uniunii Europene, care nu mai sunt aplicate din martie 2020 din cauza pandemiei, vor rămâne suspendate inclusiv în anul 2023, din cauza crizei economice generate de războiul din Ucraina şi de sancţiunile contra Rusiei, conform Comisiei Europene.

Comisia Europeană propune prelungirea suspendării reglementărilor bugetare la nivelul UE
Sursa foto: Pixabay
23 Mai 2022   •   18:31

"Propunem menţinerea în 2023 a clauzei generale de salvgardare", care permite derogări temporare în privinţa limitelor de îndatorare şi deficitelor fixate prin Pactul de Stabilitate, a declarat luni Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Afaceri economice.

"Acest lucru oferă marje de manevră la nivelul politicilor bugetare naţionale pentru a reacţiona rapid în caz de necesitate", a subliniat Valdis Dombrovskis, citat de cotidianul Le Monde, insistând totuşi pentru administrarea riguroasă a finanţelor publice.

Propunerea Comisiei Europene a fost recepţionată favorabil de miniştrii de Finanţe din statele membre ale Uniunii Europene, reuniţi luni după-amiază la Bruxelles.

 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana buget
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close