Antena 3 CNN Be EU Reforma încărcătorului universal pentru dispozitivele electronice, aprobată de parlamentarii UE

Reforma încărcătorului universal pentru dispozitivele electronice, aprobată de parlamentarii UE

Parlamentul European a aprobat astăzi noi reguli care vor introduce în Uniunea Europeană un singur încărcător pentru telefoane mobile, tablete și aparate foto până în 2024.

Reforma încărcătorului universal pentru dispozitivele electronice, aprobată de parlamentarii UE
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    04 Oct 2022   •   14:35

Votul parlamentarilor confirmă un acord anterior între instituțiile UE și va face din conectorii USB-C, utilizați de dispozitivele bazate pe Android, standardul UE. Apple va fi obligat să își schimbe dispozitivul de încărcare pentru iPhone și alte dispozitive.

Este o premieră mondială care îl va afecta în principal pe producătorul iPhone, potrivit Reuters. Totuși, analiștii se așteaptă și la un posibil impact pozitiv, deoarece ar putea încuraja cumpărătorii să achiziționeze cele mai recente gadgeturi ale companiei în locul celor fără USB-C.

Schimbarea a fost discutată ani de zile și a fost provocată de reclamațiile utilizatorilor de iPhone și Android, care s-au plâns că trebuie să folosească încărcătoare diferite pentru dispozitivele lor. Acordul mai acoperă cititoarele electronice, căștile pentru urechi și alte echipamente.

Parlamentarii UE au susținut reforma cu o largă majoritate, cu 602 voturi în favoarea acesteia și doar 13 împotrivă.

×
Subiecte în articol: încărcător universal electronice
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close