Antena 3 CNN Be EU Rezervele de gaz ale Europei, nivel obligatoriu de minim 80% până la iarnă. Bușoi: "Marea Neagră este cea mai importantă investiție"

Rezervele de gaz ale Europei, nivel obligatoriu de minim 80% până la iarnă. Bușoi: "Marea Neagră este cea mai importantă investiție"

Rezervele de gaz ale Uniunii Europene trebuie să ajungă la cel puțin 80% până la iarnă, susține Parlamentul European, într-o decizie luată săptămâna aceasta.

Rezervele de gaz ale Europei, nivel obligatoriu de minim 80% până la iarnă. Bușoi: "Marea Neagră este cea mai importantă investiție"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    21 Mai 2022   •   10:04

Iar de anul viitor, nivelul minim va fi de 90%. Propunerea adoptată în cadrul procedurii de urgență a Parlamentului va fi acum negociată cu miniștrii din Uniune. Aceasta este menită să protejeze europenii de posibile șocuri de aprovizionare.

Cum se va întâmpla și ce șanse de reușită are, a explicat europarlamentarul Cristian Bușoi, în emisiunea Be EU realizată de Sabina Iosub.

"O parte din soluția de a scăpa de gazul din Rusia este să creștem ambiția privind producerea de energie din surse regenerabile și atunci revenim la revizuirea directivei RED II privind energia regenerabilă și creștem și mai mult target-ul pentru 2030.

O altă soluție este eficiența energetică și avem revizuirea directivei privind eficiența energetică. O altă soluție este accelerarea producției de hidrogen în Uniunea Europeană și aceasta este inclusă în directiva privind gazul și hidrogenul", a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi, la Be EU.

 

×
Subiecte în articol: be EU Cristian Busoi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close