Antena 3 CNN Be EU Dr. Andrei Baciu: ”România ocupă locul 6 în UE în privința vaccinării și 18 la nivel global”

Dr. Andrei Baciu: ”România ocupă locul 6 în UE în privința vaccinării și 18 la nivel global”

România se află pe locul 6 în Uniunea Europeană și pe locul 18 în lume în privința persoanelor vaccinate cu ambele doze, a transmis vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu.

Dr. Andrei Baciu: ”România ocupă locul 6 în UE în privința vaccinării și 18 la nivel global”
Sursa foto: Andrei Baciu / Hepta
de Adelina Miron    |    05 Mai 2021   •   13:04

„România ocupă locul 6 la nivelul UE cu privire la campania de vaccinare. Ne referim la vaccinarea persoanelor cu ambele doze, ceea ce asigură schema completă maximă de imunizare, şi la nivel global ocupă locul 18”, a declarat Andrei Baciu, potrivit Mediafax.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a precizat că persoanele vaccinate cu serul produs de compania Johnson&Johnson sunt considerate imunizate complet, acesta administrându-se o singură dată.

Valeriu Gheorghiță: "Persoanele între 12-15 ani s-ar putea vaccina în această vară"

Minorii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani s-ar putea imuniza împotriva COVID-19 în această vară. Valeriu Gheorghiță a anunțat că Pfizer a depus documentația la Agenția Europeană a Medicamentului în vederea obținerii autorizării pentru acest segmente de vârstă.

„După cum știți, compania BioNTech Pfizer a depus toată documentația necesară la Agenția Europeană a Medicamentului, în vederea obținerii autorizării pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

Ne așteptăm ca în următoarele zile, FDA să acorde această autorizare și foarte probabil ca în perioada următoare și Agenția Europeană a Medicamentului va da autorizarea așa că avem o perspectivă cât se poate de clară, ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12 - 15 ani, care își doresc  să se vaccineze, prin acordul părinților", a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

×
Subiecte în articol: vaccinare România UE Andrei Baciu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close