Antena 3 CNN Be EU "Pregătiți-vă ca Rusia să taie complet gazele în UE!" | Avertismentul șefei Comisiei Europene

"Pregătiți-vă ca Rusia să taie complet gazele în UE!" | Avertismentul șefei Comisiei Europene

Ursula von der Leyen a avertizat Uniunea Europeană să se pregătească pentru o întrerupere completă a gazelor din Rusia.

"Pregătiți-vă ca Rusia să taie complet gazele în UE!" | Avertismentul șefei Comisiei Europene
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2022   •   12:56

Șefa executivului european a spus că urmează să anunțe planuri de urgență la nivelul Uniunii, la jumătatea acestei luni, pentru a asigura transportul gazelor "acolo unde este cea mai mare nevoie de ele", în cazul sistării complete a furnizării de gaz rusesc.

Ea a informat Parlamentul European despre progresele realizate în eliminarea dependenței de importurile de energie din Rusia, în contextul războiului din Ucraina.

Invazia rusă din această țară a declanșat sancțiuni europene împotriva Moscovei, care a reacționat prin sistarea unor livrări.

Von der Leyen: Rusia a sistat deja livrările de gaze către 12 state UE

Ca urmare, importul de gaze naturale lichefiate (GNL) importate din SUA s-a triplat, la nivelul UE, față de anul 2021, în timp ce importurile medii lunare prin conductele de gaze din Rusia au scăzut cu o treime, a arătat von der Leyen.

Șefa Comisiei Europene a respins apelurile la temporizarea tranziției către energia regenerabilă în Uniune, deși Europa se confruntă cu o criză energetică tot mai acută.

"Noul mediu de securitate este cel mai bun argument pentru accelerarea dezvoltării regenerabilelor", a susținut ea, adăugând că aceste surse de energie "ne asigură independența față de combustibilii fosili rusești".

Concurența continuă pentru resursele limitate de combustibili fosili nu va face altceva decât să crească prețurile şi să îl finanțeze pe președintele rus Vladimir Putin, a arătat von der Leyen.

"Este evident că Putin continuă să folosească energia ca pe o armă", a argumentat ea, precizând că Rusia a sistat deja livrările de gaze către 12 state membre ale Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: gaze Rusia Ursula von der Leyen be EU
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close