Antena 3 CNN Be EU Șeful diplomației UE rupe tăcerea la Bruxelles: "O problemă de viață și de moarte pentru mulți oameni"

Șeful diplomației UE rupe tăcerea la Bruxelles: "O problemă de viață și de moarte pentru mulți oameni"

Soluționarea blocadei impuse de Rusia asupra livrărilor de cereale din Ucraina reprezintă "o problemă de viață și de moarte" pentru mulți oameni, a spus șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell.

Șeful diplomației UE rupe tăcerea la Bruxelles: "O problemă de viață și de moarte pentru mulți oameni"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2022   •   12:27

"Rusia trebuie să deblocheze și să permită exportul cerealelor ucrainene", le-a declarat el jurnaliștilor, luni, înaintea unei reuniuni a miniștrilor de Externe din Uniunea Europeană, care se desfășoară la Bruxelles.

Reuniunea este dedicată situației din Ucraina iar ministrul de Externe de la Kiev urma să se alăture reuniunii și să relateze ultimele evoluții.

Miniștrii europeni vor discuta cele mai bune modalități de implementare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea sprijinului pentru Ucraina, a precizat Josep Borrell.

Miercuri, Comisia Europeană va discuta situația aprovizionării cu gaze și dependența de importurile din Rusia.

"Nu vom opri sprijinul pentru Ucraina și nici aplicarea de sancțiuni Rusiei. Desigur, există un risc pentru rezervele noastre energetice, toată lumea știe asta", a indicat Josep Borrell.

El a adăugat că atât Comisia cât și Consiliul European s-au pregătit pentru a face față "oricărei posibile situații".

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close