Antena 3 CNN Be EU SONDAJ. Cât de încrezător / încrezătoare sunteți în viitorul Uniunii Europene?

SONDAJ. Cât de încrezător / încrezătoare sunteți în viitorul Uniunii Europene?

SONDAJ. Cât de încrezător / încrezătoare sunteți în viitorul Uniunii Europene?
Sursa foto: Pixabay
26 Mar 2019   •   19:33
Cât de încrezător / încrezătoare sunteți în viitorul Uniunii Europene?
2218 de voturi

Doi din trei români (66%) sunt optimiști în legătură cu viitorul Uniunii Europene, cu mult peste media europeană (57%). Valorile care reprezintă cel mai bine Uniunea Europeană sunt drepturile omului (34% România, 33% UE), democraţia (32% România, 33% UE) şi pacea (32% România, 40% UE). Acestea sunt câteva din concluziile raportului național pentru România, parte a studiului Eurobarometru standard 88.

Dacă vorbim despre viitor, 47% dintre români cred că Uniunea Europeană se îndreaptă în direcţia bună, ponderea fiind peste media europeană, cu 17 puncte procentuale. În ce privește România, direcția în care se îndreaptă țara este apreciată drept greșită de 64% dintre respondenții români, în timp ce la nivel european media este de 49%.

7 din 10 români care au participat la un sondaj, au auzit de Brexit sunt de părere că România ar trebui să accelereze procesul de integrare a României în Uniunea Europeană și doar 16% cred că acest proces ar trebui să fie încetinit.

Trei sferturi dintre persoanele intervievate își exprimă acordul cu ideea cum că este nevoie de un nou proiect european, în timp ce doar o cincime consideră că proiectul european ar trebui părăsit.

69% dintre participanții la studiu cred că România are mai mult de câștigat prin integrarea în Uniunea Europeană.

9 din 10 participanți la studiu sunt de acord cu ideea conform căreia România ar trebui să joace un rol activ în relansarea proiectului european, o proporție ușor mai crescută (93%) considerând că România trebuie să arate că este în continuare atașată valorilor și principiilor fundamentale ale Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: viitor sondaj
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close