Antena 3 CNN Be EU Tarifele de roaming dispar din luna iunie. Cât va ajunge să coste traficul pe Internet din 2022

Tarifele de roaming dispar din luna iunie. Cât va ajunge să coste traficul pe Internet din 2022

Tarifele de roaming dispar din luna iunie. Cât va ajunge să coste traficul pe Internet din 2022
09 Feb 2017   •   10:12

Veste bună pentru români. Ei scapă de taxele suplimentare pentru convorbirile telefonice în interiorul UE. „Din data de 15 iunie 2017 se elimină tarifele din roaming pentru țările membre ale Uniunii Europene”, a anunțat Sabina Iosub la Be EU.

Astfel, prețul maxim pentru apeluri telefonice va ajunge de la 5 eurocenți / minut la 3,2 eurocenți pe minut, iar un SMS va costa doar 1 eurocent, în loc de 2 eurocenți. Vestea și mai importantă este că în următorii 5 ani scade prețul tarifelor de date de la 50 de euro / GB, până la 2,5 euro / GB în 2022.

„Este modul în care ni se spune că suntem cetățeni europeni și avem drepturi egale, adică nu trebuie, dacă mergem în vizită într-un alt stat european, să plătim mult mai mult pentru ceea ce înseamnă convorbiri telefonice”, a explicat Sabina Iosub.

”Utilizatorii finali din România, cu abonamente sau cartele, vor putea folosi minutele/SMS-urile/MB, disponibile la nivel naţional în afara propriei reţele, inclusiv în roaming în interiorul UE, fără alte costuri suplimentare", a declarat preşedintele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Cătălin Marinescu.

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub roaming
Parteneri
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut în gol şi a luat foc, la Mestre
x close