Antena 3 CNN Be EU UE pregătește sancțiuni "robuste" împotriva Rusiei, dacă va fi nevoie, a anunțat Ursula von der Leyen

UE pregătește sancțiuni "robuste" împotriva Rusiei, dacă va fi nevoie, a anunțat Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că Uniunea Europeană a pregătit un pachet "robust și cuprinzător" de sancțiuni pe care să le declanșeze împotriva Rusiei dacă aceasta își continuă agresiunea față de Ucraina.

UE pregătește sancțiuni "robuste" împotriva Rusiei, dacă va fi nevoie, a anunțat Ursula von der Leyen
Sursa foto: Twitter/ ANADOLU AGENCY
de Cerasela Stafie    |    04 Feb 2022   •   15:06

"Am pregătit un pachet robust și cuprinzător de sancțiuni financiare și economice", a precizat von der Leyen pentru ziarele Handeslblatt și Les Echos. Președintele Comisiei Europene a adăugat că acestea includ "plafonarea accesului la capitalul străin" și "controale la export, în special în ceea ce privește bunurile tehnice", scrie Reuters.

De asemenea, din pachetul de sancțiuni face parte și controversatul gazoduct Nord Stream 2 din Marea Baltică. Posibilitatea că gazoductul să poată fi pus în funcțiune depinde "de comportamentul Rusiei", a declarat von der Leyen.

"Persoanele apropiate de (liderul rus Vladimir) Putin și oligarhii ar putea fi, bineînțeles, loviți în mod sensibil", a adăugat ea. Rusia a formulat mai multe opțiuni ca pretext pentru a invada Ucraina, inclusiv utilizarea unui videoclip de propagandă care arată un atac înscenat, au declarat joi Statele Unite, în timp ce Kremlinul a condamnat desfășurarea de trupe americane în regiune.

Kremlinul a acuzat joi Washingtonul că a ignorat apelurile sale de a atenua situația, la o zi după ce Statele Unite au anunțat că vor trimite aproape 3.000 de soldați în Polonia și România.

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen sanctiuni
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close