Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană a contractat 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19! Parlamentul European: "Putem fi liberi din nou"

Uniunea Europeană a contractat 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19! Parlamentul European: "Putem fi liberi din nou"

Reprezentanții Parlamentului European au anunțat joi că Uniunea Europeană a contractat 2.3 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19: "Ieșirea din această pandemie este vaccinarea"

Uniunea Europeană a contractat 2,3 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19! Parlamentul European: "Putem fi liberi din nou"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Ian 2021   •   19:30

În mesajul postat joi pe pagina de Twitter a Parlamentului European, se menționează că dozele comandate sunt europeni și "pentru vecinii noștri". Acesta este însoțit de un videoclip informativ care explică de ce riscul de infectare cu COVID-19 este mai mare, acum, în sezonul rece și care sunt avantajele vaccinării.

"Riscul de infectare cu COVID-19 este acum mai mare decât niciodată. Pentru că iarna ne petrecem cea mai mare parte din timp în spații închise, unde virusul se transmite cu ușurință.

COVID-19 este o boală serioasă. Până acum nu există un leac real. Iar la nivel global, peste un milion de persoane și-au pierdut viața.

Persoane de toate vârstele sunt afectate. Mulți vor avea probleme de sănătate pe termen lung, iar viețile și libertățile noastre sunt restricționate sever.

Calea de a ieși din această criză este vaccinarea. Vaccinarea te va proteja și ne va proteja pe toți. Este, totodată, un act de solidaritate. Dacă majoritatea dintre noi ne vaccinăm, putem opri pandemia."

"Vaccinarea ne va ajuta să revenim la viețile noastre normale, gradual. Putem fi liberi din nou"

"Vaccinurile COVID-19 dezvoltate și autorizate în Uniunea Europeană sunt sigure și eficiente. Acestea trec prin cele mai riguroase procese de evaluare științifică și sunt testate amănunțit de laboratoare independente, pe zeci de mii de voluntari, pentru a se proba siguranța și eficiența lor.

Vaccinarea ne va ajuta să revenim la viețile noastre normale, gradual. În momentul în care destui oameni vor fi vaccinați, vom putea călători, petrece, studia împreuna. Putem fi liberi din nou.

Toti cei care pot, ar trebui să se vaccineze. Urmați sfatul autorităților sanitare locale și consultați-vă doctorul" se mai arată în clipul publicat de Parlamentul European.

Comisia Europeană cumpără încă 300 de milioane de doze de vaccin Pfizer

Comisia Europeană a ajuns, după discuţii purtate în ultimele zile, la un acord cu Pfizer - BioNTech pentru suplimentarea cantităţii de vaccin de care urmează să beneficieze statele din Uniune. Anunţul a fost făcut, joi, de Comisarul European pentru Sănătate şi Siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.

"Am convenit astăzi să achiziţionăm încă 300 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech. 75 de milioane de doze urmează să fie livrate în trimestrul 2 din 2021. Nu precupeţim niciun efort pentru a garanta tuturor accesul la vaccinuri sigure şi eficiente", a scris comisarul european pe Twitter

Separat de Pfizer, Comisia a încheiat o înţelegere cu compania americană Moderna pentru livrarea a 160 de milioane de doze din vaccinul care a primit, recent, autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă.

Cantităţile convenite până acum cu cele 2 companii ar ajunge, teoretic, pentru imunizarea a peste 80% din populaţia de 450 de milioane de persoane a ţărilor din Uniunea Europeană.

În afară de produsele Pfizer şi Moderna, Uniunea Europeană a achiziționat un portofoliu amplu de vaccinuri cu tehnologii diferite, având perspectiva de a accesa, în total, până la 2,3 miliarde de doze, aspect care, odată materializat, ar permite nu numai acoperirea nevoilor întregii populații, ci și furnizarea de vaccinuri țărilor învecinate.

×
Subiecte în articol: doze vaccin COVID-19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close