Antena 3 CNN Be EU AstraZeneca devansează termenul livrărilor de vaccin anti-Covid! UE cere direcționarea către blocul comunitar a dozelor produse în Marea Britanie

AstraZeneca devansează termenul livrărilor de vaccin anti-Covid! UE cere direcționarea către blocul comunitar a dozelor produse în Marea Britanie

Uniunea Europeană a cerut producătorului britanic AstraZeneca să direcționeze dozele din Regatul Unit pentru a compensa deficitul de livrări în blocul comunitar.

AstraZeneca devansează termenul livrărilor de vaccin anti-Covid! UE cere direcționarea către blocul comunitar a dozelor produse în Marea Britanie
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   18:20

Compania anglo-suedeză AstraZeneca a informat, vineri, Uniunea Europeană că va reduce cu 60%, până la 31 de milioane de doze, livrările de vaccin anti-COVID-19 din primul trimestru al anului din cauza unor probleme de producție.

Acest anunţ a venit după ce şi Pfizer a informat că încetinește temporar livrările în primul trimestru al acestui an, ceea ce a provocat o criză la Bruxelles și în UE.

AstraZeneca, în cadrul a două reuniuni extraordinare de luni, s-a oferit să devanseze pentru 7 februarie începerea livrărilor față de data preconizată inițial de 15 februarie, au transmis doi oficiali europeni pentru Reuters.

AstraZeneca are obiective de livrare trimestriale. O creștere pentru februarie nu este urmată de o creștere pentru martie, ar putea să nu fie o creștere totală pe trimestru, mai spun oficialii.

"AstraZeneca nu a oferit răspunsuri adecvate la întrebările puse de UE”, a spus Stella Kyriakides, comisarul pe sănătate al UE, după întâlnirile de luni.

Oficialul UE implicat în discuții a mai precizat că UE a cerut în mod explicit companiei AstraZeneca de a direcționa blocului de 27 de națiuni dozele produse în Marea Britanie, cel puțin în martie. Dar compania nu a răspuns la aceste întrebări.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 astrazeneca
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close