Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană va lua toate măsurile pentru a-şi proteja economia faţă de China

Uniunea Europeană va lua toate măsurile pentru a-şi proteja economia faţă de China

Uniunea Europeană este pregătită să recurgă la toate instrumentele pentru a-şi apăra economia, în cazul în care China nu îi va oferi un acces echitabil pe pieţele sale, a spus preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în urma discuțiilor de la Paris cu președintele chinez, Xi Jinping.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2024   •   11:05

Uniunea Europeană şi China se află deja într-un război comercial tacit, după ce blocul comunitar a lansat o investigaţie asupra subvenţiilor pentru vehiculele electrice chinezeşti în toamna anului 2023.

”Aceste produse subvenționate (n.r. produsele chinezești) - cum ar fi vehiculele electrice sau, de exemplu, oțelul - inundă piața europeană. În același timp, China continuă să sprijine masiv sectorul său de producție. Acest fapt, combinat cu o cerere internă care nu crește, fac ca lumea să nu poată absorbi surplusul de producție al Chinei  

În același timp, ne vom coordona îndeaproape cu țările G7 și cu economiile emergente care sunt, de asemenea, tot mai afectate de denaturările pieței chineze. Totodată, suntem pregătiți să folosim pe deplin instrumentele noastre de apărre comercială, dacă va fi necesar.

De exemplu, în urmă cu câteva săptămâni, am lansat prima noastră investigație în cadrul instrumentului privind achizițiile publice internaționale.

Europa nu poate accepta practici de denaturare a pieței care ar putea duce la dezindustrializare aici, acasă.

În concluzie, relația UE-China este o relație complexă. Noi o abordăm cu luciditate, în mod constructiv și responsabil, pentru că o Chină care joacă corect este bună pentru noi toți.

În același timp, Europa nu se va abține de la luarea deciziilor dure necesare pentru a-și proteja economia și securitatea”, a transmis Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

×
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close