Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Importurile de petrol sunt vizate

Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Importurile de petrol sunt vizate

Săptămâna aceasta Parlamentul European este reunit în plen la Strasbourg. Un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei a fost înaintat spre aprobare.

Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Importurile de petrol sunt vizate
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   12:46

În cadrul dezbaterilor, preşedintele Comisiei Europene a propus o interdicție treptată a importurilor de petrol din Rusia. Al şaselea pachet de sancţiuni europene prevede, de asemenea, excluderea mai multor bănci ruseşti din sistemul Swift şi vizează inclusiv persoane responsabile pentru masacrul de la Bucha.

„Îi vom sancţiona pe militarii de rang înalt şi pe alţi indivizi care au comis crime de război în Bucea şi care sunt responsabili de asediul inuman al oraşului Mariupol", a declarat Von der Leyen în faţa Parlamentului European. "Știm cine sunteţi şi veţi fi traşi la răspundere”, a avertizat președintele Comisiei Europene.

Măsurile din cel de-al șaselea pachet se adaugă celor instituite împotriva a 680 de persoane şi 53 de entităţi ruseşti în legătură cu invazia Rusiei în Ucraina, pe care Uniunea Europeană le aplică de la sfârşitul lunii februarie, sancţiuni instituite inclusiv împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, ministrului său de externe Serghei Lavrov şi a unui grup mare de oligarhi apropiat de Kremlin.

 

×
Subiecte în articol: sanctiuni Rusia Parlament European
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close