Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen: "În Europa, cei care fug de război au acces la locuri de muncă"

Ursula von der Leyen: "În Europa, cei care fug de război au acces la locuri de muncă"

Cei care fug din calea războiului din Ucraina au acces în Europa la locuri de muncă, a transmis astăzi Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, într-un mesaj adresat cu ocazia zilei de 1 mai.

Ursula von der Leyen: "În Europa, cei care fug de război au acces la locuri de muncă"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Georgiana Adam    |    01 Mai 2022   •   16:56

Ursula von der Leyen a vorbit în mesaj despre avantajele pe care refugiaţii ucrainieni le au în cadrul UE şi a salutat, totodată, efortul ţărilor europene de a-i integra pe aceştia.

"Aduc un omagiu oamenilor care fug de războiul din Ucraina şi îşi reconstruiesc vieţile în Uniunea Europeană. În Europa, ei pot avea acces la locuri de muncă, iar competenţele profesionale le sunt recunoscute", a scris von der Leyen pe Twitter, duminică.

Totodată, aceasta a adus mulţumiri tuturor ţărilor din UE şi europenilor care ajută la integrarea refugiaţilor.

Comisia Europeană oferă 3,5 miliarde de euro ţărilor UE care primesc refugiaţi ucrainieni. Banii sunt folosiți pentru hrană, cazare, sănătate, educaţie și locuri de muncă.

UE vrea să atenueze presiunea resimțită de bugetele ţărilor din blocul comunitar în ultimele 66 de zile, de la începerea războiului în Ucraina. În această perioadă numeroși ucrainieni au plecat din ţară, se precizează într-o postare pe site-ul Comisiei Europene.

"UE este solidară cu Ucraina în faţa invaziei Rusiei, dar şi cu statele membre, care fac un efort de a-i primi pe cei care fug din calea războiului. Avem încă o dovadă clară a solidarităţii noastre - fondurile de coeziune - care merg către cei în nevoie", a declarat Elisa Ferriera, comisarul pentru coeziune şi reforme.

Pe scurt, este vorba despre un ajutor acordat statelor membre pentru a-i primi şi integra pe refugiaţii din Ucraina, notează Mediafax.

România primeşte, astfel, fonduri în valoare de 450.119.357 de euro. Mai mult primeşte Polonia - 562.098.072 €, aceasta fiind țara unde au ajuns cei mai mulţi dintre refugiaţi.

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close