Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

Ursula von der Leyen anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană va pune mai multe sancțiuni împotriva Rusiei pe lângă ultimul pachet anunțat marți, a anunțat Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    06 Apr 2022   •   11:58

Șefa Comisiei Europene a menționat și că noua serie de sancțiuni va include, cel mai probabil, și petrolul rusesc.

”Acum trebuie să analizăm petrolul și veniturile pe care Rusia le obține din combustibilii fosili”, a spus oficialul european.

”Aceste sancțiuni nu vor fi ultimele noastre sancțiuni”, a subliniat Ursula von der Leyen în fața Parlamentului European, într-o prezentare a celui mai recent pachet de măsuri împotriva Rusiei.

Ea a menționat din nou, atrocitățile comise în Bucha și nu a ezitat în a acuza Rusia de crime de război: ”cu toții am văzut imaginile bântuitoare de la Bucha. Asta se întâmplă când soldații lui Putin ocupă teritoriul ucrainean. Ei numesc acest lucru eliberare. Eu îl numesc crime de război. Autoritățile ruse trebuie să răspundă pentru ele”.

”Trebuie să creștem din nou presiunea asupra lui Putin și a guvernului rus. Așa că propunem să ne înăsprim și mai mult sancțiunile. Ele limitează opțiunile politice și economice ale Kremlinului. Ele afectează Rusia mult mai rău decât pe noi. Și nu vor fi ultimele noastre sancțiuni”, a transmis șefa Comisiei Europene pe Twitter.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close