Antena 3 CNN Be EU Vicepreședintele Comisiei Europene: "Vladimir Putin ar trebui să fie primul pe lista de sancțiuni"

Vicepreședintele Comisiei Europene: "Vladimir Putin ar trebui să fie primul pe lista de sancțiuni"

Preşedintele rus Vladimir Putin ar trebui inclus în sancţiunile adoptate împotriva Rusiei, excluderea sa fiind o greşeală, este de părere Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Vicepreședintele Comisiei Europene: "Vladimir Putin ar trebui să fie primul pe lista de sancțiuni"
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Lukasz Kobus
de Mia Lungu    |    23 Feb 2022   •   11:58

"Vladimir Putin ar trebui să fie primul pe listă", a declarat Vera Jourova, care este de asemenea comisar european pentru valori şi transparenţă, citată astăzi de cotidianul Hospodarske Noviny din Cehia, ţara sa de origine, potrivit Reuters.

"Există întotdeauna o întrebare dacă este vorba de arta profesionistă a diplomaţiei sau de o slăbiciune. Aş zice că este a doua variantă", a adăugat ea pentru publicaţia citată, făcând referire la excluderea lui Vladimir Putin din sancţiunile convenite marţi de miniştrii de externe din Uniunea Europeană.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: "Vom face cât se poate de dificil pentru Kremlin să își continue activitățile agresive!"

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți seară punctul de vedere al CE față de situația tensionată dintre Rusia și Ucraina.

"Rusia este responsabilă pentru actuala tensionare a situației. Foarte rapid vom finaliza pachetul de sancțiuni și ne vom coordona îndeaproape cu partenerii noștri, așa cum am procedat și până acum.", a anunțat Ursula von der Leyen.

Preşedinta Comisiei Europene a promis un răspuns clar la acțiunile Kremlinului, sancțiunile urmând a targeta direct indivizi, companii și bănci care au fost implicate în operațiunile Rusiei de destanilizare a Ucrainei.

"Interzicem relațile comerciale între cele două regiuni separatiste și UE, așa cum am procedat și după anexarea ilegală a Crimeii, în 2014" - a mai spus von der Leyen.

Totodată, aceasta a promis că va limita abilitatea guvernului rus de a se împrumuta de pe piețele de capital europene: "Vom face cât se poate de dificil pentru Kremlin să își continue activitățile agresive!"

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close