Antena 3 CNN Be EU Victor Negrescu cere Parlamentului European fonduri pentru protejarea frontierelor României, după incidentele produse de dronele rusești

Victor Negrescu cere Parlamentului European fonduri pentru protejarea frontierelor României, după incidentele produse de dronele rusești

Europarlamentarul Victor Negrescu a cerut, în plenul legislativului european, măsuri comune la nivel european, precum și fonduri europene pentru protejarea frontierelor și pentru asistarea comunităților din zonele de frontieră ca urmare a incidentelor produse de dronele rusești.

Victor Negrescu cere Parlamentului European fonduri pentru protejarea frontierelor României, după incidentele produse de dronele rusești
Sursa foto: Facebook/ Victor Negrescu
de Georgiana Adam    |    12 Sep 2023   •   11:44

"Zilele trecute au fost descoperite, pe malul românesc al Dunării, părți din drone folosite de armata rusă în atacurile care vizează distrugerea infrastructurii portuare a Ucrainei. Situația reclamă atenția autorităților europene, care trebuie să aibă o reacție comună și clară pe acest subiect.", a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, responsabilul grupului social-democrat pentru bugetul european.

"Uniunea Europeană trebuie să fie fermă în a-și exprima solidaritatea față de România și protejarea frontierelor noastre comune europene. De aceea, am solicitat, în bugetul european pentru anul viitor, fonduri suplimentare pentru protejarea frontierelor noastre externe și pentru asistarea populației terorizate de atacurile ruse realizate chiar la câțiva metri de casele lor", spune Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a explicat că UE trebuie să respecte tratatele și să protejeze comunitățile de frontieră. 

"Multe persoane se gândesc să părăsească zona, în timp ce afacerile lor sunt afectate și activitățile turistice stagnează. Europa trebuie să evite depopularea comunităților de frontieră, esențiale în asistența oferită Ucrainei și în viitorul proces de reconstrucție.

Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să aplice tratatele europene și să acționeze prin măsuri concrete pentru protejarea tuturor cetățenilor europeni", a atras atenția europarlamentarul Victor Negrescu.

În contextul evenimentelor recente petrecute la frontierele noastre, am solicitat, în plenul Parlamentului European, adoptarea unor măsuri comune la nivel european, precum și fonduri suplimentare pentru protejarea frontierelor externe ale României și pentru asistarea populației terorizate de atacurile ruse realizate chiar la câțiva metri de casele lor. Europa trebuie să evite depopularea comunităților de frontieră, să fie pregătită să aplice tratatele europene și să acționeze prin măsuri concrete pentru protejarea cetățenilor europeni.

Posted by Victor Negrescu on Tuesday, 12 September 2023

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close