Antena 3 CNN Be EU Pandemia a afectat tinerii. Europarlamentarul Victor Negrescu: "E important să avem soluții pe zona de consiliere psihologică"

Pandemia a afectat tinerii. Europarlamentarul Victor Negrescu: "E important să avem soluții pe zona de consiliere psihologică"

Pandemia a avut un efect puternic asupra educației și asupra tinerilor. Europarlamentarul Victor Negrescu a explicat, astăzi, la Be EU ce soluții sunt pentru aceștia.

Pandemia a afectat tinerii. Europarlamentarul Victor Negrescu: "E important să avem soluții pe zona de consiliere psihologică"
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
de Gabriel Dano    |    30 Apr 2022   •   10:49

"Un studiu european arată că aproape 90% dintre tineri simt că au pierdut ceva din viața lor și simt o anumită presiune. În contextul acesta este extrem de important să venim cu soluții pe zona de consiliere psihologică, pe zona de orientare profesională, pe zona de discuții, de implicare, de generare a unor soluții împreună cu tinerii, pentru că dacă nu facem acest lucru riscăm să avem o generație pierdută, o generație care se simte descumpănită și ruptă de tot ce înseamnă evoluții,e următoare", a spus Negrescu.

Europarlamentarul Victor Negrescu a spus că Parlamentul European va veni cu un raport pe acest subiect.

Europarlamentarul Sabine Verheyen, despre cum au fost afectați tinerii în timpul pandemiei de COVID-19

"Au fost mai multe probleme. În primul rând, pentru elevi, în școli, din cauza învățământului online. Nu toate școlile erau pregătite. cursurile nu au fost prea bine pregătite. Adesea, tinerii nu au avut mediul tehnologic potrivit, deci nu au avut aparatura necesară și poate nici acces la internet.

S-a creat o ruptură între tinerii care au putut studia online și cei care au fost excluși din sistemul de învățământ în acestă perioadă. A doua problemă foarte importantă a fost creată de aspecte legate de sănătatea mintală din cauza izolării. Pentru că tinerii nu s-au putut întâlni, nu au putut interacționa", a explicat Verheyen.

×
Subiecte în articol: victor negrescu
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close