Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Victor Negrescu cere intervenția UE în sprijinul copiilor din România, unde 40% dintre școli rămân închise

Europarlamentarul Victor Negrescu cere intervenția UE în sprijinul copiilor din România, unde 40% dintre școli rămân închise

Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură, Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția UE pentru a proteja dreptul la educație al copiilor din România în contextul în care aproximativ 40% dintre școli rămân închise din cauza pandemiei.

Europarlamentarul Victor Negrescu cere intervenția UE în sprijinul copiilor din România, unde 40% dintre școli rămân închise
Sursa foto: Facebook | Victor Negrescu
de Redacția Antena 3    |    12 Noi 2021   •   12:07

"Pandemia a arătat că în fața unor provocări comune este nevoie de un răspuns unitar.

Din păcate, lipsa unor mecanisme europene a făcut ca milioane de elevi să nu aibă acces la școală, cum este în prezent cazul multor copii din România, unde 40% dintre școli încă sunt închise.

Uniunea Europeană trebuie să intervină atunci când dreptul la educație nu este respectat!", a declarat eurodeputatul social democrat.

Europarlamentarul român a solicitat cu această ocazie elaborarea unei politici comune în materie de educație și implementarea rapidă a Zonei Europene a Educației.

"Europa are nevoie de o politică comună în materie de educație pentru a reduce decalajele existente între statele membre și a ne asigura că toți copiii au acces la educație de calitate. (…) De aceea, avem nevoie rapid de o Zonă Europeană a Educației pentru a face din Europa un lider în materie dar și un spațiu în care studiile sunt recunoscute, profesorii sunt sprijiniți, inegalitățile sociale sunt corectate și partenerii sociali sunt respectați și inegalitățile sociale sunt corectate.

Astfel, s-ar crea premisele pentru un Plan European pentru Educație și un buget european dedicat, care să asigure investiții suplimentare pentru dezvoltarea competențelor.
Este timpul să prioritizăm educația pe agenda europeană!",  consideră europarlamentarul Victor Negrescu.

Ministerul Sănătății respinge școala în format fizic în funcție de rata de incidență

Ministerul Sănătății a respins "din motive epidemiologice" propunerea ca școlile să se deschidă fără a ține cont de rata de vaccinare a profesorilor în localitățile unde  rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori.

Propunerea a fost formulată de ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

Astfel, vor fi deschise în continuare cu prezență fizică doar școlile și grădinițele unde rata de vaccinare a angajaților este de cel puțin 60%, indiferent de rata de infectare din localitate.

Școlile actualizează în fiecare zi de vineri această rată de vaccinare, iar decizia se ia în baza acestui indicator.

Cursurile au început pe 8 noiembrie pentru toţi elevii şi preșcolarii, atât din învățământul de stat, cât şi privat, după o vacanță de două săptămâni.

Prezență fizică este însă doar acolo unde cel puțin 60% din personalul școlii este vaccinat.

×
Subiecte în articol: victor negrescu be EU
Parteneri
Ana Morodan, plasată sub control judiciar după ce a fost prinsă drogată
x close