Antena 3 CNN Be EU Viorica Dăncilă, interviu de la Bruxelles. ”La încheierea anului 2018 sper să vorbim despre România ca membru al spațiului Schengen”

Viorica Dăncilă, interviu de la Bruxelles. ”La încheierea anului 2018 sper să vorbim despre România ca membru al spațiului Schengen”

Viorica Dăncilă, interviu de la Bruxelles. ”La încheierea anului 2018 sper să vorbim despre România ca membru al spațiului Schengen”
24 Feb 2018   •   09:54

Premierul Viorica Dăncilă a acordat un interviu în exclusivitate Sabinei Iosub, la Bruxelles, unde a vorbit despre cele mai importante probleme ale momentului și relațiile României cu instituțiile europene.

”La încheierea anului 2018 sper să vorbim despre România ca membru al spațiului Schengen. Am discutat cu fiecare dintre președinți, am subliniat de fiecare dată că doresc independența justiției, vreau ca lupta anti-corupție să continue, voi face tot posibilul pentru acest lucru. I-am rugat pe oficiali ca atunci când vor informații să le ia de la Guvernul României. Punctul, dacă se crede că sunt probleme, să discutăm punctual, pentru a putea îndrepta dacă este nevoie. Cred că această dimensiune europeană pe care vreau să o dau Guvernului ne va ajuta să explicăm ceea ce vrem să facem” a spus premierul la Be EU.

Politica de coeziune rămâne extrem de importantă pentru România.

”Este important să menținem aceiași alocare pentru politica de coeziune. Deocamdată sunt scenarii, noi vom merge pe drumul nostru și vom încerca să aducem lângă noi cât mai multe țări care susțin politica de coeziune” a precizat Viorica Dăncilă.

Vor fi întârzieri la proiectele pentru spitalele regionale, dar premierul dă asigurări că se vor face.

”Încercăm să depunem toate actele pentru a putea demara, e adevărat, vom avea întârzieri, dar cred că trebuie să devină realitate” a explicat primul-ministru.

Despre ”dezinformările de la Bruxelles”.

”Încerc să informez eu corect. Nouă ani de zile am văzut dezinformările, reaua-credință, care au dus la critici adresate României. Chiar dacă este o problemă am fost adeptul să o rezolvăm în interior. Ceea ce este nedrept și voi lupta pentru asta, voi informa corect liderii europeni, acolo unde există nemulțumiri i-am rugat să ne întrebe, să mă sune, eu voi da toate informațiile în mod transparent. Poate nu a fost mereu o astfel de legătură și alții au profitat și au dat informații denaturate”,

”S-a dorit această percepție negativă despre România. Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost negative despre România. Totul a fost legat de ceea ce au vrut unii să creioneze despre România. Am răspuns ceea ce cred că trebuie să fie corect: justiția să fie liberă, dar cetățenii apărați. Oamenii trebuie să aibă încredere în justiție. În același timp, cred că niciun om politic, nimeni, nimeni nu trebuie să intervină în justiție” a conchis premierul Dăncilă.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close