Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu este convins că românii îl consideră responsabil pentru măsurile de austeritate

Traian Băsescu este convins că românii îl consideră responsabil pentru măsurile de austeritate

Traian Băsescu este convins că românii îl consideră responsabil pentru măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Feb 2011   •   13:00

Noi înregistrări din timpul discuţiilor de săptămâna trecută când preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu parlamentarii PDL. Traian Băsescu lasă de înţeles în aceste discuţii că este convins că românii îl consideră responsabil pentru actuala guvernare şi pentru toate măsurile de austeritate. Drept urmare, Băsescu le-a cerut democrat-liberalilor să găsească formule prin care să se menţină la guvernare.

Declaraţiile preşedintelui Băsescu:

"Dacă partidul de guvernământ vrea să intre în nişte decizii prin care să se menţină la guvernare şi care să-i dea şansa să câştige, trebuie să hotărască împreună. Pentru că mai e o chestiune: cel puţin deocamdată trebuie să numesc premierul.Împreună trebuie să găsim soluţia, dar trebuie garantată soluţia politică şi decizia. Pentru că nu vă faceţi că nu ştiţi: marea dezbatere şi în afara partidului şi în interiorul partidului este...dom'le, ce ne facem cu Guvernul? Că premierul Boc nu mai este agreat de populaţie. Nu mai aduce voturi.

Am tras 20 de milioane în Golgota asta, da? Le-am băgat impozite pe pensii, le-am tăiat sporurile, oamenii nu înţeleg exact şi spun: de ce nu îmi dă Guvernul?

Ei nu înţeleg că nu puteam să împrumut mai mult decât am împrumutat ca să le dau bani. Şi atunci s-a creat, s-a creat o imagine de Guvern care: Mi-a făcut asta! Mi-a făcut asta! Mi-a făcut asta!

Eu am vrut să fie această formulă de guvernare şi nu există român să nu mă facă responsabil pentru ea. Şi când îi creşte pensia, şi când îi scade pensia. Primul român pe care-l înjură, dacă cumva nu reuşeşte să spună Boc, Băsescu spune sigur."

 

×
Subiecte în articol: masuri de austeritate inregistrare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close