Antena 3 CNN Campanii Ei sunt Romania Cel mai tânăr ceasornicar din lume este român. Are 16 ani, iar TIMPUL este de partea lui

Cel mai tânăr ceasornicar din lume este român. Are 16 ani, iar TIMPUL este de partea lui

Cel mai tânăr ceasornicar din lume este român. Are 16 ani, iar TIMPUL este de partea lui
de O.P.    |    09 Ian 2015   •   07:30

 Cel mai tânăr ceasornicar din lume este român. A învăţat meserie în atelierul bunicului său din Bucureşti, dar i-a uimit până şi pe elveţieni. La doar 16 ani, a reuşit să treacă testul unei recunoscute şcoli pentru ceasornicari.

Dar nu a rămas în străinătate. În ţară a fost recrutat de o importantă firmă care se ocupă cu comercializarea celor mai exclusiviste ceasuri.

Pe o piaţă aflată în mare criză de specialişti, Valentin Ghimiş este ca un mecanism elveţian. Valoros şi precis!

Timpul este de partea lui. Are doar 16 ani şi este ceasornicar. Dovadă stă diploma agăţată pe peretele atelierului bunicului de la care a învăţat meserie. La 7 ani a demontat primul ceas. Unul rusesc.

De atunci, copilul n-a mai avut stare. Le-a montat rotiţă cu rotiţă, le-a schimbat piesele, cadranele, le-a adaptat brăţările pentru vârsta lui, scurtându-le sau scoţându-le zalele în plus. Astăzi, ceasurile nu mai au nici o taină pentru el.

Valentin nu mai strică ceasuri de mult. Este foarte aproape să le construiască.

Bunicul lui Valentin este ceasornicar de peste 30 de ani. Ce a fost meserie la el, a devenit pasiune la nepotul lui. Aşa că l-a dus în Elveţia pentru a-şi lua atestatul în această meserie.

În România este dificil să găseşti un ceasornicar priceput de orice vârstă. O companie româno-elveţiană specializată în comercializarea de ceasuri şi bijuterii de lux a căutat un specialist timp de şapte luni. Până când decis să îl angajeze part time pe Valentin.

Singurul care nu pierde... timpul e cel mai tânăr ceasornicar din România

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close